Oude buren, nu verre vrienden

2011

Op een dag wordt je geconfronteerd met achterklap, je zou je kinderen mishandelen.

Dat zijn geen leuke beschuldigingen, en zeker niet als deze valse beschuldiging van een naaste buur zou komen.

Als je die achterklap met oude buren, nu goede vrienden, bespreekt kom je binnen de kortste keren bij een mogelijke bron, die, helemaal niets mag zeggen, want weet je nog dat ..., en dan komt de ene na de andere getuigenverklaring boven drijven. Verhalen uit eerste hand dus.

Kindermishandeling wat is dat, een nog geen driejarig jongetje buiten de voordeur zetten en de deur dicht doen?

Of boodschappen (sigaretverslaafd bij een pompstation) gaan halen en een slapende peuter achterlaten, waarop het kind natuurlijk wakker wordt en zeer lang in panische angst om zijn moeder staat te gillen. Tja je zal er maar naast wonen, breek me de bek vooral niet open, dan komt er nog meer boven drijven dat beter niet geschreven kon worden. 

Zo'n kind ontwikkeld een trauma, op een dag wordt hij eerst buiten gezet, en op een andere dag is zijn moeder (bij herhaling weer) weg. En is zijn moeder thuis dan mag het arme kind leren dat hij eerst 20 of 25 keer vanuit zijn bedje moet roepen voordat zijn moeder een keertje reageert, en dan nog met een grote mond ook. En troosten, wat is dat, vergeet het maar, een koud kil antwoord konden ze krijgen, alsof ze een last waren. Tja met een moeder die het gras bij de buren altijd groener vindt en jaloers reageert als het leven bij een ander voor de wind gaat zit je als kind bepaald niet eersterangs.

Als een moeder niet begrijpt dat kinderen geen bezit zijn maar kleine mensjes die heel afhankelijk zijn van hun moeder, zeker als het een alleenstaande de moeder zou zijn, dan kun je als vrouw met een beetje gezond verstand begrijpen dat je je kinderen hiermee beschadigd, je maakt je kinderen afhankelijk, bang dat ze niet gewenst zijn, bang dat hun moeder wegloopt als ze zich niet naar moeders wensen gedragen en proberen hierdoor op alle mogelijke manieren de goedkeuring van hun moeder te krijgen, ongeacht wat ze daar voor moeten doen. Wat voor soort kindermishandeling is dat?

Kindermishandeling of andere achterklap verspreiden over iemand die met de beste bedoelingen een bout naast de wip opraapt, er voor zorgt dat de er geen ongelukken met de wip kunnen gebeuren, de betreffende gemeente hier voor belt om daarna in overleg met de betreffende afdeling, de bout op de juiste plaats te monteren, zodat in de tussenliggende tijd er niet alsnog een ongeluk kan gebeuren.

Zoals zo vaak, als men niets over je weet te vertellen dan maakt met name de narcist, die het gras bij de betreffende buren groener vind, uit pure jaloezie een eigen verhaal, zodat ze over die buren kunnen kletsen en daarbij hun eigenlijke ongenoegen in stemmingsmakende roddels als gif kunnen verpakken en verspreiden. Hun super grote EGO doet ze op den duur de das om, maar dat gebeurd hun niet, denken ze, tenslotte vinden zich veel slimmer dan al die stommelingen die dergelijke leugens met eigen motieven graag voor waar aannemen.

Breek mensen de bek niet open, vaak is de waarheid pijnlijker dan leugenachtige achterklap.

 

tuut tuut tuut de groeten van Ruud v O.

RvO > J ± 26 jaar geleden, had daar uiteindelijk niet veel mee en is inmiddels zo'n 16 jaar wel heel gelukkig met C, heeft J zo'n 14 jaar geleden nog gezien en zo'n jaar later was er weer 1 overleden.

Hoe meer je over narcisme leest hoe enger hun hun motieven blijken te zijn. Kennelijk is elke excuus voor de narcist, een excuus om iemand zijn leven zuur te mogen maken, om een hele enge aversie richting mensen te ontwikkelen die elk normaal denkend mens zijn bevattingsvermogen ver te boven gaat.

Kennelijk is het voor een narcist heel normaal als je heelgoed met elkaar omgaat en er intiemere gesprekken plaatsvinden, om na 26 jaar alleen om kleuring van dat gesprek, een heel gezin kapot te maken.

Toen we het mogelijke motief vernamen waren we met stomheid geslagen, we moesten daarna heel diep en zeer lang nadenken om er achter te komen dat het kan kloppen, maar dat was niet iets van dien aard dat je daar nu nog bij stil staat als mogelijk motief, kennelijk wordt dat moment gekoesterd als compensatie dat de relatie stuk liep en nu kinderen heeft van de man die ze 'zo lelijk' vond dat de uitspraak 'al was het de laatste man op aarde dan nog zou ik van hem geen kind willen' nog in ons geheugen zit en blijft zolang we de 2 kinderen van die 'lelijke' vader voorbij ziet komen. Maar dat je zo'n 25 jaar na dato daar nog mee bezig ben is volgens elk gezond denkend mens iets wat onvoorstelbaar is.

Tja kennelijk weer zo'n geval dat het gras bij de buren groener is, en als een rode vlag op het narcistisch inwerkt.

Dan past deze uitspraak wellicht ook bij die narcist 'Als je niet in die Daimler had gereden had ik je nooit zien staan'. We vragen ons nog steeds af hoe dat is gegaan met de BMW die ineens spoorloos was. Volgens mij was die van iemand die later zelfmoord heeft gepleegd?

Maar hoe achterhaal je eigenlijk zo'n (mogelijk) motief, tja, tuut tuut tuut de groetjes van Ruud.

Bedankt Ruud en doe C de groeten van ons, het wordt een interessante rechtspraak.

Overigens blijft het triest als een meisje van ± 10 jaar tegen haar moeder zegt.

'laat me dan zelfmoord plegen' en helaas was dat niet de eerste keer.

En op een nader moment.

'volgens mij hebben hun het hiernaast veel beter'.

J wees een moeder en stop met die waanzin, dat is beter voor het welzijn van je kinderen.