Bron:Telecomwereld.com - Bellen via internet - ADSL - Kabelinternet 05-09-2005

KPN met InternetPlusBellen: bellen en internetten voor een vaste prijs.

Abonnement Snelheid (down/up) Aantal gelijktijdige gesprekken Prijs per maand
Go 800/256 kbit/s 1 34,95
Lite 1.600/512 kbit/s 2 42,95
Basic 3.200/768 kbit/s 4 59,95
Extra 8.000/1.024 kbit/s 5 79,95

Telefoneren
Huidige telefoonnummer gaat mee naar InternetPlusBellen. http://www.kpn.com.

Standaard belt u tijdens het weekend en 's nachts gratis naar vaste nummers in Nederland. Ook belt u altijd gratis naar andere InternetPlusBellen-abonnees. Voor €2,50 belt u ook 's avonds gratis, en voor €10,00 per maand belt u altijd gratis. Deze voordeelopties gelden per telefoonnummer, en niet per aansluiting. Buiten de momenten dat u gratis belt, betaalt u 2,5 cent/minuut naar vaste nummers (starttarief 5 cent) en 19 cent/minuut naar mobiele nummers (starttarief 5 cent).

Opties voor onbeperkt bellen Kosten per maand voor uw hoofdnummer Kosten per maand per extra telefoonnummer
Onbeperkt naar alle InternetPlusBellen nummers in Nederland Inclusief Inclusief
Onbeperkt tijdens weekend en nacht naar vaste nummers in Nederland Inclusief Inclusief
Onbeperkt tijdens avond, weekend en nacht naar vaste nummers in Nederland 2,50 2,50
Altijd onbeperkt bellen 10,00 10,00

Internationale gesprekken
Internationale gesprekken zijn gemiddeld 40% tot 50% lager dan via een normale telefoonaansluiting bij KPN. Deze gesprekken kosten
vanaf 4 cent per minuut met een starttarief van 10 cent.

Pakket voor InternetPlusBellen
KPN kiest momenteel voor een gratis installatie door een monteur. KPN ontwikkelt een DoeHetZelf-pakket zodat u het zelf kunt installeren. De aansluiting is gratis, net als de Experia Box, een slim modem. KPN kan deze op afstand beheren en softwarematig opwaarderen. Instellingen, zoals doorschakelingen, kunt u zelf wijzigen via Mijn KPN. De Experia Box heeft twee analoge poorten. Aan iedere poort kunt u een gewoon telefoonnummer toekennen. Deze poorten kennen een aansluitfactor vijf. U kunt ongeveer vijf normale toestellen per poort aansluiten, afhankelijk van de aansluitfactor daarvan.
Op de Experia Box kunt u ook analoge faxapparatuur aansluiten. Het aansluiten van isdn-telefoons is echter niet mogelijk. KPN heeft geen plannen om dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Klanten met isdn kunnen vanaf juli 2005 wel overstappen op InternetPlusBellen, maar de isdn-apparatuur wordt daarmee onbruikbaar. Wel kunt u met InternetPlusBellen zoals alle abonnees twee gewone telefoonnummers gebruiken, en daarnaast vrijwel onbeperkt persoonlijke 084-nummers aanvragen.Naast gewone telefoons kunt u ook vrijwel onbeperkt draadloze WiFi-telefoons aansluiten. Een installatiepakket met WiFi-telefoon kost €199, of €99 bij Basic of Extra. Ook kunt u een videotelefoon aansluiten. Videobellen is één van de belangrijke nieuwe mogelijkheden. Dit kunt u doen vanaf een computer met webcam en headset, dit heet Mijn Online Telefoon. Ook kunt u een videotelefoon gebruiken. Videobellen is verder ook mogelijk van en naar een mobiele telefoon met umts. Bellen naar een op isdn gebaseerde videotelefoon is echter niet mogelijk. Het installatiepakket met videotelefoon kost €299, of €199 bij Basic of Extra.

Internet
De Experia Box ondersteunt de 802.11g-standaard. Zodoende kunt u snel en veilig draadloos internetten, eventueel met uw bestaande WiFi-apparatuur. In het installatiepakket vindt u een usb-adapter waarmee u een computer of notebook draadloze toegang tot internet geeft. Nog voor het einde van 2005 zal KPN haar adsl-netwerk hebben opgewaardeerd naar adsl2+. Naast snellere toegang tot internet, maakt dat ook de weg vrij voor televisie via breedband. De Experia Box is alvast geschikt voor de nieuwe diensten, zoals het bestellen van muziek en films, en het bekijken van televisie.

Toekomstvast lijkt het aanbod van KPN zeker, maar heel voordelig is het niet, als we het vergelijken met prijsstunters als Wanadoo en Tiscali. Maar de reputatie van die partijen is niet heel groot. Overigens zijn er inmiddels natuurlijk wel al talloze andere gerespecteerde alternatieven, zoals Skype, Solcon en sinds kort ook Optibel. De vele mogelijkheden zetten we binnenkort voor u uiteen. Al eerder startte KPN met VoIP voor de zakelijke markt. Daarnaast komt er voor het MKB een zakelijke variant van InternetPlusBellen.

Gerelateerd nieuws:

IFA: Philips introduceert draadloze videotelefoon (05-09-2005)
KPN lanceert internetbellen voor de consument (25-05-2005)
InternetPlusBellen duur voor gesprekspartner (02-06-2005)

Reacties:
Marc Knaapen 22-08-2005 (19:00)
Even voor de mensen die denken, best een leuk aanbod. KPN probeert bij mij als sinds eind juni e.e.a. aan de praat te krijgen, er zijn al.......Link.

Zie ook